Най-добрият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов постигна едва 2,16 м в квалификациите на европейското първенство по лека атлетика в зала в Торун (Полша) и остана извън финала. Иванов подели 9-ата позиция с украинеца Олег Доросчук.

"Чувствах се изгубен, все едно мястото ми не е там. Избягал от самия себе си, сякаш изцяло нов човек излиза на сектора и застава да скача все едно трябва нещо ново да направя, а всъщност всичко, което трябва е да правя това, което винаги съм можел и знам как да направя", написа Иванов в социалната мрежа "Инстаграм".

"Очакванията са да надграждаш с всяка изминала година, да постигаш повече и по-добри резултати. Вчера обаче не се случи това нещо. Получи се точно обратното - паднах от високо точно както в сън, в който обаче се събуждаш точно преди да паднеш. Но вчера не беше сън, просто се приземих изгубен някъде в мислите, че нещо ново се очаква да направя".

"Щом най-близките хора ми казват, че това не е човекът, който преди е бил на сектора, значи наистина има нещо такова. Ако трябва да си извадя някаква поука, тя ще е да работя с главата си толкова, колкото с тялото си, защото не тренировките се оказаха проблем", заяви още лекоатлетът и добави:

"Ще намеря себе си, приятели, аз съм много по-разочарован от всеки друг, който очакваше и трепереше пред екраните и в залата. Ще се върна по силен."