Родната звезда в бокса Кубрат Пулев е следващият съперник на Антъни Джошуа, гръмна "Скай спортс". Според авторитетната телевизия щабовете на двамата боксьори вече преговарят за мач за световната титла. 

Както е известно, Кобрата е задължителен претендент за пояса на IBF, а Джошуа трябва да защитава тази титла, както и пояса на Световната боксова организация (WBO).

"Беше ни казано, че щабовете на Пулев и Джошуа преговарят и са поискали крайният срок да бъде удължен до 31 януари", обяви говорителят на IBF.

Вероятността такъв мач да има се увеличава и от факта, че претендентът на WBO Александър Усик се насочва към друг съперник. Украинецът, който държеше всички титли в полутежка категория, се качи в най-тежката дивизия и вече проведе един мач. Усик вече е избрал да се бие срещу Дерек Чисора в Лондон през март.

"Разговорите текат в момента и всички страни следват своя план. Ако нещата се получат до няколко седмици може да приключим", коментира промотърът на Джошуа Еди Хърн, цитиран от "Дневник".

В последните месеци няколко пъти промотърът на Пулев Боб Аръм обяви, че българинът може да нокаутира Джошуа и ще го победи в мач за световната титла.

Пулев вече имаше насрочен мач с Джошуа веднъж, като двамата трябваше да се бият през октомври 2017 г. Няколко седмици преди срещата българинът получи контузия на гръден мускул и се отказа.

Джошуа държи три от поясите в тежка категория - IBF, WBO и този на Световната боксова асоциация (WBA). Британецът си ги върна след успех над Анди Руис на 7 декември в мач-реванш в Саудитска Арабия. През юни 2019 г. Джошуа претърпя единствената си загуба на професионалния ринг, когато беше нокаутиран от Руис в Ню Йорк.