Майк Тайсън може да застане на пътя на Кубрат Пулев и всички имена от Топ 10 в тежка категория. Бившият абсолютен световен шампион тренира усилено за завръщане на ринга. 

Железния иска да изиграе няколко демонстративни двубоя, с които да набере средства, за да подпомогне засегнати от коронавирус и хора, които нямат покрив над главите си.

Колкото повече влиза във форма обаче, толкова повече 53-годишната легенда привлича вниманието около себе си.

В резултат шефът на WBC Маурисио Сюлейман обяви, че ако Тайсън наистина планира сериозно завръщане, той ще го постави в Топ 10 на световната ранглиста и ще му даде възможност да спечели световната титла.

Поясът в момента е притежание на 31-годишния Тайсън Фюри, който трябва да срещне в края на есента Дионтей Уайлдър.

Победителят от този мач пък ще се изправи срещу Кобрата или Антъни Джошуа, които също ще кръстосат ръкавици в края на годината за поясите на IBF, WBA, WBO и IBO.

„Майк Тайсън бе най-младият човек, спечелил световната титла. Може би ще стане и най-възрастният. Той е невероятен, легенда. Той е икона на нашия спорт и икона за WBC. Може да нокаутира всеки, само с един удар, по всяко време. Затова ние ще го подкрепим. Не искам да спекулирам, но това наистина е вълнуваща тема. Едно е да се бие демонстративно, друго е професионално, защото трябва да премине серия от процедури. Майк Тайсън заслужава подкрепа и, разбира се, че ако се върне, ще го поставя в ранглистата. Ако някой може да го направи, то това определено е той”, заяви Сюлейман, цитиран от "Тема спорт".

Тайсън планира мач с Ивендър Холифийлд (57 г), който може да се организира през есента. За двубой с него се гласи и Шанън Бригс (48 г), но кой знае – може пък действително да видим голямото завръщане на Динозавъра…