Станимира Петрова донесе втора квота за женския ни бокс за Олимпийските игри в Токио. Многократната световна и европейска шампионка се класира за полуфиналите на европейската квалификация в Париж. Родната звезда победи британката Карис Артингстал с 4:1 съдийски гласа и така си осигури място на Игрите в японската столица след месец и половина.

Станимира започна отлично срещата и показа много по-добро движение и точен мерник. Родната националка търсеше атаката и успя да доминира в откриващия рунд, след което продължи в този стил и през втория. Така българката взе аванс от 4:0 съдийски гласа преди третата, решителна част.

Преднина, която Артингстал нямаше как да заличи. Петрова ще продължи участието си в Париж, като утре ще се изправи срещу ирландката Уолш за място на финала. Преди нея Стойка Кръстева (51 кг) също си осигури квота за Токио, като и тя ще боксира на полуфиналите.

Довечера предстоят решителни битки за Радослав Панталеев и Петър Белберов. Бронзовият медалист от последното световно първенство при 91-килограмовите ще се изправи срещу испанеца Емануел Рейес. Двубоят на Радо и ибериеца е предвиден като пети в програмата и се очаква да започне около 20:00 часа. Веднага след него Белберов ще атакува квота при най-тежките, +91 кг. Той ще срещне руснака Иван Верясов.