Швеция отстрани България на 1/8-финалите на Европейското първенство по волейбол за жени. Зам.-министърът на спорта Росен Барчовски приема загубата в залата в Пловдив с чувство на яд и разочарование, но в никакъв случай не обвинява отбора и треньорския ни щаб.

"Направиха страхотни срещи. Загубиха в една среща, която накрая приличаше на лотария. Основната причина в такива мачове се търси в психиката. Най-голямата причина е голямото напрежение, което тежеше върху момичета и треньора. Много трудно се играят такива мачове като домакин. Даже и в Швеция да играем, ще ги победим, защото сме по-добър отбор", заяви той в студиото на "България сутрин".

В същото време Ружди Ружди и Християн Стоянов спечелиха сребърни медали от Параолимпийски игри в Токио.

"Два медала е огромен успех и трябва да ги поздравим", отбеляза Барчовски.

Зам.-министърът на спорта определи като приятна изненада представянето ни на Олимпиадата в Токио, която се оказа с най-много спечелени медали от доста време насам.

"Толкова много медали не сме очаквали. Даже и най-големите оптимисти. Тръгнахме с леко свити сърца и скептицизъм, но показахме страхотен дух и голямо желание. Стойка Кръстева просто ги надигра в страхотен стил, което много ми хареса", коментира Барчовски пред Bulgaria ON AIR.

През 2022 г. предстои Европейското първенство по баскетбол, а преди това започваме квалификации за Световното първенство през 2023 г. Треньор на мъжкия ни отбор е именно Росен Барчовски.

"Ще се опитаме да се класираме, но е много трудно. На Световно първенство се класират само 12 европейски държави. Очаквайте борбена България, която ще стои много достойно. Испания, Русия, Турция, Грузия и Белгия - по-скоро сме към аутсайдерите в групата. Със сигурност ще поднесем изненада", каза Барчовски, който вече е наясно на кои играчи ще разчита.

Гледайте целия разговор във видеото.