Бронзовите медалистки от олимпийските игри в Токио Тайбе Юсеин и Евелина Николова се прибраха в София днес.

„Радостта от спечеления медал си остава, разочарование има, но то е съвсем малко - заяви Юсеин. - Само можем да гадаем, мисля, че така както се получиха нещата, това е най-добрият възможен начин".

"Не, не ми се отразиха в полуфиналната битка, по-скоро в цялостната подготовка, все още мислех, че мога да имам проблем с коляното. Мисля си за полуфиналната среща – направих това, което можах, опитах да надскоча себе си, но японката беше много добре подготвена за мача с мен..

„Не искам да казвам, че продължавам или спирам, още не знам, тръгнала съм за друг медал – искам първо да си почина, три години са малко, но и много, ще го решим с бат' Пепи“. „С помощта на Петър Касабов, на Стоян Петков, д-р Стругаров, с физиотерапевта ни Йордан Минков", добави Тайбе Юсеин.

Евелина Николова не скри, че вече мисли за олимпийска титла от Париж през 2024 година.

„В момента се чувствам много щастлива, защото видях усмивките на всички тук, които ни посрещнаха – започвам да осъзнавам лека-полека какво се е случило. Казах си „Успях“, извоювах се, преборих се".

"2006-а година за първи път влязох в залата, сега вече на 28 години – много дълъг и труден път, имаше и много прекрасни моменти, както онзи ден, но бих казала, че си заслужава абсолютно всичко. Това, че спечелих бронзов медал на Олимпиада. Един трамплин, бих казала, Париж е съвсем скоро, мисля, че е по силите ми да спечеля златен медал“, започна тя.

„Очаквания и тежест винаги има, аз се радвам, че имам правилните треньори до себе си, които ме успокояват и мотивират. Няма какво да мислиш, бях доста разочарована, но поговорих със старши треньора Петър Касабов, с личния си треньор, казаха ми да се събера, защото ми предстои мач за бронзовото отличие. Това само един спортист, който е минал по този път може да го разбере".

"Към момента ще си взема лека почивка и след това продължаваме подготовката си, защото до края на годината има още състезания – благодаря на Петър Касабов, на Мирослав Гочев, на родната федерация по борба, на Министерството на младежта и спорта, на кмета на Созопол – с тяхна помощ имаме този медал“, добави Николова.