Настоящият главен треньор на Дионтей Уайлдър – Малик Скот е на мнение, че неговият боксьор ще спечели третия сблъсък с действащия световен шампион на WBC – Тайсън Фюри.

„С моя манталитет и моя опит, и моя боксов интелект, в съчетание с нашата химия, в съчетание с всичко, което той възприема и научава сега – ще бъде неприятна, неприятна вечер за Фюри, когато настъпи тази трета битка“, разкри Скот пред „BoxingInsider“, цитиран от Boec.bg.

Припомняме, че Уайлдър загуби световната си титла във втория сблъсък с Тайсън Фюри, провел се на 22 февруари 2020 година. Първата среща не излъчи победител и завърши при равенство.

„След загубата от Фюри, към 3 сутринта или към 4 сутринта, беше някъде там. Вече бяхме в движение и обсъждахме какво трябва да правим сега.

Той веднага беше планирал: „Брат, сега ти си моят главен треньор“. Още от първия ден знаехме, че трябва да внесем корекции и да поставим определени неща, които искаме да направим на местата им.

Това действа перфектно, защото смятам, че едно от най-важните неща между боеца и треньора не е преподаването и учението, а химията“, добави Скот.

Дионтей Уайлдър има баланс от 42 победи, 1 равенство (в първия сблъсък с Тайсън Фюри) и 1 загуба (от Фюри – във втората среща за титлата на WBC). Той е спечелил цели 41 успеха с нокаут.

Тайсън Фюри е с баланс от 30 победи и само 1 равенство на професионалната боксова сцена. Той, също както Уайлдър, не се е качвал на ринга от втория двубой между тях.

Снимка: БГНЕС