Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (30-0-1) отново показа колко умело може да борави с думите. „Циганския крал” направи доста свежи и интересни сравнения по адрес на Дионтей Уайлдър (42-1-1), предава Boec.bg.

След по-малко от 20 дни двамата ще се изправят един срещу друг, за да сложат край на спора и да затворят трилогията. Началото й бе поставено през 2018-а със спорно равенство, което бе белязано в последствие с монолог от страна на британеца в началото на 2020-а. Тогава срещата приключи с хвърлена бяла кърпа от лагера на „Бронзовия бомбардировач”, което доведе и до първа загуба в кариерата му и освобождаване на пояса.

Предвид наближаващия мач, Фюри изглежда ще повишава все по-често интереса към него. Тайсън е цар в тази област, а последното му интервю за iFL TV не пада по-долу. В него той призова Дионтей просто да признае, че е загубил на 22 февруари.

„Уайлдър все още не е преживял загубата. Големият проблем при него е, че той не признава, че е загубил. Дионтей е като алкохолик или наркоман – единственият начин да продължи напред, е да признае пред себе си, че загуби”, констатира Фюри.

Все пак той допълва, че предстоящият мач ще бъде тежък за него. „Уайлдър се връща на ринга след много здрав бой. Предишната среща бе еднопосочна и сега той ще иска да обърне нещата. Това го прави опасен, защото той вече няма какво повече да губи, а може да спечели страшно много. Но аз съм готов и ще го довърша”, отсече Тайсън.

Снимка: БГНЕС