Шугар Хил Стюърд, племенникът на известния треньор Емануел Стюърд и наставник на шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (31-0), изрази готовност да помогне на Антъни Джошуа (24-2) в подготовката му за реванша с Олександър Усик (19-0) .

„Аз и щабът ми сме абсолютно сериозни, че искаме да помогнем на Джошуа в подготовката му. Искаме той първо да победи Усик, защото целта ни е да видим битката между Фюри и британеца, както всички фенове на бокса в света искат“, каза американецът, цитиран от Boec.bg.

Според американския специалист битка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, би била най-голямата в света на бокса.

,,Ще се радваме да помогнем, защото той е в състояние да победи Усик, това не е нищо ново. Нормално е боксьорите да ходят и при други треньори, когато нещо не се получава. Това е спорт и трябва да го разглеждаме като спорт“, каза Стюард в интервю за Talk Sport.

През септември Антъни Джошуа бе победен от Олександър Усик с единодушно решение, с което загуби шампионските си пояси на WBA, WBO и IBF насред Лондон.

Тимът на Джошуа вече е активирал клаузата за реванш с новия крал на професионалния бокс в тежка категория, който трябва да се проведе през март 2022-ра година.

Снимка: БГНЕС