Галерия

Доскорошният световен шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа разкритикува тактиката на другият бивш носител на короната на WBC Дионтей Уайлдър. Британецът, който сам е хулен за стратегията, която използва при загубата от Олександър Усик през септември, си позволи да коментира тази на „Бронзовия бомбардировач” в третия мач с Тайсън Фюри.

Според Ей Джей американецът не е водил стратегически боя, като още в средата на срещата, която се състоя през октомври, вече не е имал физически сили. Британецът е на мнение, че Уайлдър се е хвърлил с всички сили в началните рундове и тактически е останал без друг план, след като не е нокаутирал „Циганския крал”.

„В последните 5 години дивизията се промени. Преди боксьорите можеха да поддържат ритъм в рамките на 12 рунда, да нанасят удари, но те не тежаха толкова. Сега обаче ръкавиците са по-тежки и в същото време са по-малки. Това прави ударите по-болезнени и е уморително да държиш ръце във въздуха постоянно. Точно там сбърка Уайлдър. Той не бе добре подготвен физически и следователно тактиката му не сработи. Нямаше друг план, освен да бърза в началото и накрая остана без въздух”, констатира Джошуа, цитиран от Boec.bg.

Той самият пък бе критикуван, че е стоял на дистанция с Усик и не е търсил начин да се приближи и да боксира с него от близко разстояние, както и да го натиска в клинчове. Нещо, което в последствие и треньорите в САЩ, при които ходи за съвети, казаха ясно и категорично. Предстои да видим дали Ей Джей си е взел поука за реванша, който се очаква да е през пролетта на следващата година.