Решението за прекратяване на кариерата ми е окончателно. Това заяви една от отличените с наградата Спортен Икар за 2021 година Стойка Кръстева след края на церемонията по връчване на призовете в Гранд Хотел София.

На събитието освен отличените спортисти, треньори, журналисти и деятели присъстваха още председателят на Фондация „Български спорт“ Николай Божинов, изпълнителният директор Живко Вангелов, председателят на журито на "Спортен Икар" Здравка Йорданова и членът на Управителния съвет на Фондацията Пламен Кръстев.

„За мен е изключително удоволствие, щастлива съм, че този труд на мен и целия екип е оценен от всички фондации, журналисти, за мен това е изключителна гордост. Целта ни е била олимпийското злато, това допринесе за духа на България, едното е много по-различно от другото, тези награди приповдигат духа ни“, започна тя.

Кръстева бе категорична, че спира с бокса и започва треньорска дейност. „Не, решението е крайно, подала съм си декларация към Антидопинговата агенция. Прекратявам професионалната си кариера и стартирам треньорска“.

„Това не е окончателно решение – препоръките са за прозрачно финансиране, съдийство и да се следват насоките от МОК. И трите препоръки са постижими, не виждам защо трябва да поглеждаме негативно към евентуалното изваждане на един спорт с толкова много традиции като бокса“, завърши олимпийската ни шампионка по отношение евентуалното изваждане на бокса от програмата на Игрите за Лос Анджелис 2028. 

Галерия