Антъни Джошуа, който е бивш световен шампион на WBA Super, WBO, IBF и IBO, вярва, че може да върне Тайсън Фюри в професионалния бокс.

Целта е организирането на британска мега-битка, която би донесла и на двамата огромни финансови приходи!

Двамата все още не са имали сблъсък на професионалната сцена, а това би бил мечтан двубой в тежка категория, особено, ако Джошуа си върне титлите в предстоящия реванш срещу Олександър Усик.

Джошуа и Фюри имат свое устно споразумение да се сблъскат на ринга, но всички чакат това да се случи и в действителност!

„Ако Фюри беше на боксовата арена, трябваше да излезе от пенсия и да спазва джентълменското споразумение. На първо място, в списъка ми е Усик, който със сигурност е сериозен конкурент“, каза Джошуа за „The Daily Star“, цитиран от Boec.bg.

Антъни Джошуа на два пъти е стигал до шампионските колани на WBA Super, WBO, IBF и IBO (победи над Владимир Кличко и Анди Руис-младши), но все още не е притежавал пояса на WBC!

„Хората казват, че се фокусирам само върху това, което е пред мен, което е добре, но също така искам да погледна какво съдържа по-голямата картина…. Със сигурност смятам, че пенсионирането не означава, че сте се отказали напълно и сте на плажа, щракате си с телефона и пиете бира. Усещам, че той (Фюри) все още се развива и ще се върне, ако му бъде представена правилната битка“, категоричен е Джошуа.

Снимка: БГНЕС