Бившият двукратен световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа е изправен пред съдбоносен за неговата кариера реванш.

Британецът ще се бие с Олександър Усик в опит да си въне поясите на WBA, WBO и IBF, след като украинецът го победи през миналия септември в Лондон.

„Ей Джей“ бе съветван от фенове и „специалисти“ да не използва правото си на моментален втори мач, но британецът с нигерийски корени не послуша съветите и сега ще трябва да покаже нещо напълно ново или позабравено, за да се поздрави с победата.

32-годишният Джошуа дори смени треньорския си щаб за мача в Саудитска Арабия, но според един боксов експерт и това няма да му помогне. Говорим за Тайсън Фюри, разбира се.

Шампионът на WBC сподели очакванията си за предстоящия двубой между Усик и Джошуа в типично негов стил.

„Ако Антъни Джошуа иска да си върне поясите, той трябва да дойде в Морекамб и да го тренирам лично“, заяви Фюри в последното си видео обръщание, цитиран от Boec.bg.

„Робърт Гарсия и екипът му не могат да му помогнат, защото не го познават и не знаят какво има в мотора му. Той не е някой дребен мексиканец, който да изкара цял мач в близка дистанция.

„Нека дойде тук при мен и ще го начуа как да се бие и как да издържи 12 рунда. Усик е от средна категория в сравнение с него, а го напрви на нищо. Не виждам друг изход освен нова победа за Усик.

„Вижте първия мач. Той не се възпозлва от ръстовото си предимство. Усик го победи с десния си прав, и то от разстояние. Робърт Гарсия ще иска по-агресивен и нападателн Джошуа, но за това ти трябва много енергия. Трябва да имаш два V-12 двигателя, като мен.

„Освен това ти трябва здрава глава и топки като на Кинг Конг, а Джошуа не разполага с ниот едно от трите“, добави Фюри, който сподели преди дни, че би се завърнал за мач с победителя от Усик – Джошуа 2.

Снимка: БГНЕС