Бившият световен шапион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър е далеч от светлините на прожекторите през последните 8 месеца, но това далеч не означава, че американецът не следи какво се случва на голямата сцена, пише Boec.bg.

„Бронзовия бомбардировач“ не се е бил от октомври 2021-ва, когато бе нокаутиран от Тайсън Фюри. Оттогава насам 35-годишният боксьор го раздава тихо и скромно, макар в последните месеци да се говори все по-често за евентуалното му завръщане.

Вчера пък се проведе и първата официална пресконференция за предстоящия реванш между Олександър Усик и Антъни Джошуа. Двамата се срещнаха за пръв път от септември миналата година. Вторият двубой между украинеца и британеца е насрочен за 20-ти август. Макар мнозина да твърдят, че срещата ще бъде далеч по-непредвидима от първата, Уайлдър сподели своите очаквания и своя фаворит в предстоящия сблъсък.

„В бокса никога не се знае какво ще се случи, но моят фаворит е Усик“, заяви Уайлдър.

„Много хора предпочитат Усик, имайки предвид какво стана в първия мач. Ще видим какво ще стане, но моето мнение е, че Усик ще спечели отново“, допълни американецът.

Бившият шампион говори и за евентуалното си завръщане, въпреки че не даде ясен отговор.

„Не знам дали ще се завърна. В момента се наслаждавам на живота и правя повече пари извън ринга, отколкото вътре в него“.

Снимка: БГНЕС