Дилиан Уайт изрази мнение, че Тайсън Фюри трябва „да затвори голямата си уста“ в социалните мрежи и да позволи преговорите за изцяло британски сблъсък с Антъни Джошуа да бъдат подновени. „Циганския крал“ декларира в Инстаграм, че мачът му с Ей Джей няма да се проведе, след като не бе финализиран контракт до крайния срок от 17:00 часа местно време, поставен от неговия лагер.

Но Уайт смята, че Фюри е отложил плановете с неговите публични изблици и посъветва бившия си опонент на ринга да запази мълчание, докато преговорите продължат между двамата боксьори.

"Той (Фюри) определено трябва да се успокои. Когато той преговаря бизнес, почти винаги става въпрос за викане и използване на социалните мрежи. Не съм фен и на Антъни Джошуа, не харесвам и двамата. За големите мачове понякога е нужно търпение и това просто да си затвориш голямата уста и да спреш да говориш глупости по нечий адрес. Остави нещата да се случат. Ако искаш да има мач, бъди търпелив, има много пари в играта, много неща са поставени на карта, ще отнеме време. Много неща могат да се объркат. Той просто трябва да се успокои“, каза той за Sky Sports.

Ако двубоят между Фюри и Джошуа в действителност пропадне, Уайт е категоричен, че е готов да се бие с Ей Джей през зимата, като и двамата търсят завръщане към претендентските позиции в тежката категория.

Ако мачът с Фюри не се финализира между него и Джошуа, аз и Джошуа можем да се бием през декември, ако той иска. Той тренира за мача, готов е да се бие срещу Фюри, така че ако нещата не се получат, аз ще се изправя срещу Джошуа“, добави британецът.

Снимка: БГНЕС