Бившият световен шампион в супертежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър заяви, че е готов за четвърти мач срещу британеца Тайсън Фюри.  

Първата битка, която се проведе през декември 2018 година, завърши наравно. Във втората през февруари 2020-а Фюри победи с технически нокаут в седмия рунд и спечели пояса на WBC. Третата битка, проведена през октомври миналата година, завърши с победа на Фюри с технически нокаут в 11-ия рунд. Уайлдър ще се бие следващия си двубой срещу финландеца Робърт Хелениус на 15 октомври в Ню Йорк и ако победи, може да се изправи срещу американеца Анди Руис.

"Мисля, че има реален шанс за четвърти мач. Боксът е бизнес, много хора смятат, че е спорт, но не е. Супертежката категория е много малка. Все още съм голяма фигура в бокса, особено в САЩ. Докато оставаме в една категория и се бием, тогава защо не? Всичко върви към това", каза Уайлдър в интервю за "Скай Спортс".

По-рано украинецът Олександър Усик, който притежава поясите на световен шампион на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO), разкри за възможността за двубой срещу Уайлдър.

"Смятам Усик за човек на думата си. Ако той каже, че иска да ми даде шанс да се бия за титли, тогава считам думата му за ценна. Когато свърша това, което трябва да направя с Хелениус, ще мисля за следващия опонент, било то Усик или някой друг", каза американецът, цитиран от БТА.

35-годишният Уайлдър държеше световната титла на WBC от януари 2015-а до февруари 2020 година, защитавайки я десет пъти. Американецът има 42 победи (41 с нокаут), две загуби и едно равенство в професионалната си кариера.