Тайсън Фюри поднови преговорите за изцяло британски сблъсък на ринга в тежка категория с Антъни Джошуа. Но „Циганският крал“ постави нов ултиматум и призова сънародника си да подпише договора за мача помежду им днес.

„Промоутърът ми Франк Уорън ме убеди да оставя Куинсбери да продължи с преговорите с твоя екип тази седмица, независимо че знаех, че ти никога няма да подпишеш договора за този мач. Крайният срок беше понеделник. Позволих на Франк да продължи със срещите с екипа ти и твоите телевизионни партньори. Сега BT, DAZN и ESPN са на едно и също мнение. Щастливи са с всичко, готови са за рокендрол. Вие искате много неща, искате да сте съ-промоутъри, когато сте доброволен претендент. Познайте какво им казах – позволете им да са съ-промоутъри. Искахте пълна прозрачност, въпреки че не сте еднакъв притежател в тази страна. Нямам какво да крия, не се опитвам да обера никого, не съм го правил през живота си. Ето ви пълна прозрачност, всичко е ясно и справедливо. Сега Джошуа, топката наистина е в твоя ъгъл, синко“, коментира Фюри.

Промоутърът на Ей Джей – Еди Хърн, обаче заяви за Sky Sports, че е „доста объркан“ от последния ултиматум на Фюри, като „положителните разговори“ продължават между двама промоционални отбора. „Не искам да се включвам в размени, които ще се отразят негативно за финализирането на този мач, но ако трябва да бъда честен, ние сме доста объркани от ситуацията. Не съм сигурен защо Тайсън Фюри постави нереалистични крайни срокове, докато същевременно предлага мача на други боксьори в тежка категория за избраната дата. Ако е сериозен за двубоя, съветът ми е да остави Мачрум и Куинсбери да работят усилено по официализирането на сделката, за която всички се опитват толкова силно да постигнат. Не можеш публично да се оттегляш от мач и след това да подновяваш преговорите, когато е имало толкова много положителни разговори. Ще видим какво ще се случи“.

Междувременно, екипът на Олександър Усик, който защити поясите си в тежка категория на WBA, IBF и WBO срещу Джошуа в мач-реванш в Саудитска Арабия миналия месец, смята, че украинецът ще се бие с Фюри. Евентуалният сблъсък между двамата за абсолютната световна титла пропадна за момента поради травма, която извади Усик от мачове до края на годината. Именно поради тази причина Фюри се обърна към Джошуа с предложение за двубой през декември. „Няма да има мач между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа“, каза промоутърът на Усик Александър Красюк. Той очаква „Циганския крал“ да е следващият съперник на клиента му на ринга в началото на 2023./БГНЕС