Промоутърът на Тайсън Фюри Боб Аръм обвини колегата си Еди Хърн, че нарочно проваля преговорите за мач между световния шампион и бившия първенец в тежка категория Антъни Джошуа. Циганския крал предложи на своя сънародник шанса да се бие за пояса на Световния боксов съвет (WBC), но на два пъти му постави крайни срокове за подписване на договора, които Джошуа не спази.

Агентът на Ей Джей Еди Хърн твърди, че подобен договор за мач, който ще привлече огромни приходи, няма как да бъде финализиран толкова прибързано, но според Аръм целта на шефа на Мачрум Боксинг е различна.

"Еди Хърн бави всичко нарочно, защото не иска да има такъв мач. Защо? Защото Джошуа загуби три от последните си пет мача и ако загуби отново, това ще са четири поражения в шест мач, след което той ще загуби голяма част от стойността си. Еди се опитва да предотврати това", коментира опитният промоутър, който работи и с Кубрат Пулев.

"Не знам да има някакви проблеми, Еди изпрати чернова на договора, Франк и Джордж (Уорън) му отговориха и след това с дни не чуваме нищо от Еди. Той иска да забави нещата, докато те напълно умрат. Не мисля, че Джошуа участва в това, той иска мачът да се състои, както и Тайсън Фюри. Но Еди не го иска и затова прави всичко възможно да го провали. Еди просто трябва да влезе в една стая с Уорън, да финализират договора и да го подпишат. Не мога да се сърдя на Тайсън Фюри, че е недоволен от цялата ситуация", допълни Аръм.