Бившият световен шампион на WBA в тежка категория – Мануел Чар, не остана никак доволен от факта, че няма да получи мач с Тайсън Фюри.

Сириецът с германско гражданство, който допреди няколко години се казваше Мануел, бе сред опциите на „Краля на циганите“ за двубой през декември, въпреки че с нищо не бе заслужил подобна чест.

След като Фюри предложи мач на своя сънародник Антъни Джошуа, двамата боксьори и техните щабове не успяха да се разберат за поредн път. Самият Чар заяви през миналата седмица, че вече е получил договор от Тайсън и че едва ли не мачът им е сигурен.

Очаквано, това никак не се хареса на боксовата общност, тъй като има несравнимо по-заслужили боксьори от 37-годишният Чар. „Диамантеното момче“ има три мача в последните 5 години срещу съперници от средна класа, като последната му що-годе адекватна победа е от края на 2017-та, когато победи ветерана Александър Устинов.

„Фюри и Джошуа са нищо повече от едни уплашени ла*нари", заяви ядосаният Чар, цитиран от Boec.bg.

„Тайсън не държи на думата си. Той каза, че Джошуа е аут от сметките и че аз съм следващия в списъка. Каза на всички, че иска мач с мен, а сега се крие и бяга.

„Тайсън се уплаши и подви опашка. Джошуа има две поредни загуби и също го е страх да се бие. Не мога да разбера защо изобщо получава шанс за двубой", добави Чар, който или не си дава сметка, че никой не го брои за жив, или просто се опитва да напълни банковата си сметка.

Снимка: БГНЕС