За пръв път, откакто Саудитска Арабия се превърна в глобалния спортен лидер, ставаме свидетели на критика, че парите, които предлагат в страната, не са достатъчни, за да бъде организирана голяма боксова гала.

Еди Хърн от Matchroom Boxing твърди, че именно липсата на достатъчно средства е причината за поредния провал около преговорите за двубой между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър.

Той разкри пред Boxing Scene, че цялото това забавяне в последните седмици се дължи на неспазените първоначални уговорки от страна на Skill Challenge Entertainment. Що се отнася до намеренията на Джошуа и Уайлдър, те са на една вълна и искат да се срещнат на ринга.

Хърн разкрива, че се водят преговори с домакини от Катар и Лас Вегас, за да може битката да генерира максимални средства. Това обаче ще забави целия процес и по всяка вероятност няма да станем свидетели на този дългоочакван двубой в рамките на следващите 6 месеца.

Тази информация идва на фона на сделката, която Тайсън Фюри и Олександър Усик сключиха с арабите. Те се очаква да се бият в Рияд през декември или януари, като изглежда само, че се чака развоят на срещата с Франсис Нгану по-късно този месец, за да е напълно сигурен „Циганския крал“ в програмата си.

Снимка: БГНЕС