Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, надъхва отбора с рекордни премии за финала за Купата на България срещу ЦСКА.

Големият мач ще се играе в сряда от 19.15 часа на националния стадион "Васил Левски". При победа на "черно-белите", футболистите и треньорите ще получат 250 000 лева или четвърт милион, съобщава „Меридиан Мач“.

Интересно е, че индивидуалните награди ще бъдат според заслугите, като футболистите, които са играли повече, ще вземат и по-големи парични стимули.

Треньорът Бруно Акрапович, който ще бъде основен архитект на успеха, ще прибере два пъти повече от футболиста с най-висока премия.

За първи път играчите на Локомотив ще имат премии в турнира за Купата на България.

Собственикът на клуба Христо Крушарски досега не е стимулирал допълнително футболистите си.

Това ще бъде и още един повод за пловдивчани да преследват до последен дъх победата, тъй като те никога не са повтаряли успех в историята си.

Дори и да загубят финала за Купата на България, футболистите на Локомотив ще получат парични премии и ако се класират за Лига Европа през първенството.

Размерът на чека няма да е толкова голям, но „черно-белите“ могат да бъдат сигурни, че техните усилия ще бъдат възнаградени адекватно.