Бившият  треньор на Арда Кърджали Александър Тунчев даде специално интервю за Дарик радио и dsport. Той коментира престоя си в Кърджали и раздялата с отбора, както и сподели очакванията си за предстоящото гостуване срещу ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от четвъртфиналите на Sesame Купа на България.

„Разговорите протекоха съвсем нормално. Още при моето идване в Арда говорих с президента, казах ако нещо започне да не му харесва, идва, разговаряме и се разделяме като нормални хора. Аз така виждам нещата. До тази раздяла дойдоха резултатите. Може би дойдоха малко в повече първите два кръга. Седнахме и изкоментирахме кое е най-доброто за отбора. За мен най-важен е отборът. Не е имало скандали, никога не е имало, дори в предишни периоди, когато се пишеше, че едва ли не ме сменят. Разговорите винаги са били градивни. Разделям се с добри чувства. Беше ми даден шанс да работя на спокойствие“, започна Тунчев.

„Миналата година не завършихме по най-добрия начин, направихме си равносметка. Не играхме слабо, но допуснахме лесни голове. В началото на тази година двата мача, които започнахме със загуба, може би отдавам на това, че се разделихме с основни футболисти и не успяхме навреме да ги заменим. Със сигурност загубата с 0:4 от Левски е натежала. Неприятна загуба с голям резултат. Комуникацията на следващия ден беше съвсем нормална. Пожелах им успех и се разделихме по най-добрия начин“, продължи бившият треньор на Арда.

„Винаги, когато един треньор си тръгва, има щастливи и не чак толкова щастливи. Има доста от футболистите, които са останали леко изненадани. Такава е треньорската професия, такъв е животът, не само на треньора, а и на футболистите. Животът е един кръговрат, може да се завърти навсякъде.“

„Мога да запомня периода си с това, че играхме един хубав футбол, всеки един изпитваше уважение и играеше максимално срещу него. Нямаше един, който да ни подцени и да каже „Излизаме и побеждаваме лесно Арда“. Бяхме направили така, че да бъдем доста неприятен отбор и дори в мачовете, в които губехме, не е било лесно на противника. Изградихме добър колектив“, сподели още Александър Тунчев.

„Изходящите трансфери говорят добре и за клуба, и за треньорското ръководство. Оставям Арда в добро физическо състояние, кондиционният треньор и треньорът на вратарите остават, били са и преди в щаба на Николай Киров. След тези две загуби ще бъде малко по-трудно, но се надявам Киров да успее да вдигне отбора. Разбира се, че ще продължавам да следя отбора, все пак бях там година и осем месеца. Няма как с лека ръка да кажа край, затворена страница“, допълни Тунчев.

Той коментира и предстоящия четвъртфинал за Sesame Купа на България срещу ЦСКА: „Още докато бях треньор, казах, че това ще е труден мач и ЦСКА е фаворит, особено с оглед това, че са домакини, може би това, че няма да е на „Армията“, да е някакъв плюс за Арда. ЦСКА е фаворит, но нищо не се знае. Мачът започва от 0:0. Завършихме при 0:0 на „Армията“ за първенство. Дори да са по-малки шансовете, винаги всеки отбор ги има.“

„Не искам да коментирам назначението на Николай Киров, само му пожелавам успех и да донесе радост на отбора на Арда. Със сигурност имам някаква нужда от малка почивка, надявам се и да не е много голяма, защото ако откажеш едно-две-три предложение, след това може да се окаже, че е твърде късно. Искам да си почина, да преосмисля някои неща, да направя равносметка и да обърна внимание на семейството“, завърши Александър Тунчев.