Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк подчерта, че "жълто-черните" щяха да бъдат лидери, ако бяха в друго първенство.

Рурският тим има цели девет победи този сезон след първите 12 кръга, вкарвайки 35 гола. С пет точки пред тях обаче е Байерн Мюнхен, който има 11 победи и едно реми.

"С 29 спечелени точки в Испания, Англия или Италия щяхме да бъдем лидери, но там не участва Байерн Мюнхен. Те печелет всеки свой мач. И именно това е нашият проблем през този сезон", каза Цорк.

"Срещу Шалке можехме да спечелим и по-категорично. Играхме доминиращо от 46-ата и 70-ата минута и можехме дори да водим 4:1 и 5:1. Трябва да работим още върху завършващата фаза, но съм много доволен от представянето на отбора ни", допълни Цорк.

В 12 от 21 сезона, в които за победа се присъждат по три точки в Германия, Борусия щеше да бъде лидер в класирането с настоящия си точков актив.

Освен това до момента е имало само един по-добър втори отбор след 12 изиграни кръга. През 2001 година Байер Леверкузен беше втори с 30 пункта.