Борусия Дортмунд - Порто, първи 1/16-финален двубой от Лига Европа. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 20.00 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Суботич, Пишчек, Дурм, Парк, Шмелцер
Полузащитници: Кагава, Шахин, Вайгъл, Кастро, Гюндоган, Мхитарян, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос
Контузени: Бендер
Под въпрос (вирус): Вайденфелер, Гюндоган, Шахин


Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг за първи път се изправят два от най-атрактивните отбори в Европа, чиято философия винаги е била да изповядват нападателен футбол.

Ако се вярва на статистиката, трябва да очакваме победа за домакините в двете срещи. Германският клуб е спечелил всичките си три мача на свой терен срещу португалци, вкарвайки 10 гола. В Португалия обаче Борусия има три поражения.

През миналия сезон Порто постигна впечатляваща победа с 3:1 над Байерн на четвъртфиналите в ШЛ, но беше смазан на реванша с 6:1 от гневните баварци. Като цяло "драконите" имат три победи, четири ремита и седем загуби на германска земя.

Добрата новина за "жълто-черните" е завръщането на голмайстора Пиер-Емерик Обамеянг, който пропусна мача срещу Хановер през уикенда. Илкай Гюндоган и Роман Вайденфелер обаче са под въпрос заради вирус.

Полузащитникът Данило и десният бек Макси Перейра са големите отсъстващи за гостите, защото са наказани. В защита липсва и Маркано, който е контузен. 

Очакваме изключително динамичен мач с открита игра, а отличните показатели на Борусия у дома през този сезон са предпоставка да заложим на тяхна победа с два гола разлика.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Порто 3:1