Евробоец №1 в английския футбол Ливърпул подкрепи колегите си от Борусия Дортмунд след трагичния инцидент снощи, при който фен на рурци почина на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Към края на мача феновете на Борусия запяха легендарния химн на Селтик и Ливърпул "You'll never walk alone", а след последния съдийски сигнал болката на ултрасите беше споделена от целия отбор, който изслуша наелектризиращото изпълнение от над 81 000 запалянковци.

Очевидно в Ливърпул също са се трогнали от поведението на "жълто-черните" фенове, които в продължение на седем години бяха подгрявани от настоящия мениджър на мърсисайдци Юрген Клоп.

"You'll never walk alone", написа Ливърпул на профила си в Туитър и постави линк към профила на Борусия Дортмунд в социалната мрежа.

В Германия отбелязват, че особено след като Клоп пое Ливърпул, феновете на двата клуба са станали доста близки и отношенията между тях са приятелски. Стотици ултраси дори си пожелават двата тима да се класират за финала в тазгодишното издание на Лига Европа.