Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке защити решението на капитана на тима Матс Хумелс да си тръгне през лятото в посока Байерн Мюнхен.

Днес двата клуба официално обявиха трансфера на световния шампион, който се завръща в родния си отбор на 1 юли, парафирайки договор до 2021 година. Според неофициална информация мюнхенци ще броят за новата си придобивка между 35 и 38 милиона евро.

"Матс Хумелс взе решение след дълго обмисляне да се завърне в своя роден дом Мюнхен, след като изкара осем години и половина в Дортмунд", коментира Вацке, цитиран на официалната страница на "жълто-черните" в интернет.

"Искам да уточня, че във всеки един момент той е бил открит и честен с нас. Матс спечели титлата с Борусия през 2011 година, през 2012 година спечели дубъл с нас, през 2013 година игра на финала в Шампионската лига и през 2014 година стана световен шампион като наш играч."

"Ние уважаваме решението на Матс и му пожелаваме в последните му седмици при нас да си тръгне с купата на Германия в ръце. Той заслужава признание и уважение", добави босът на рурци, визирайки финала за Купата на Германия срещу Байерн на 21 май.