Кьолн бе на път да шокира неприятно Борусия Дортмунд, след като имаше аванс в резултата до последно, но в крайна сметка с късен гол рурците стигнаха до реми 1:1. Това стана в среща от 14-ия кръг на германската Бундеслига.

Домакините като цяло показаха добър футбол и заслужаваха трите точки, но малшансът им попречи да ги вземат.

''Козлите'' откриха чрез Рудневс в 28-ата минута, но Ройс изравни в 90-ата и донесе точката на гостите.

След този мач Дортмунд е на 6-ото място с 25 точки, а Кьолн е седми с две по-малко.

Тимът на домакините остана с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Йозкан в 94-ата минута.


Срещата започна с превъзходен шанс за "козлите" още в 3-ата минута. Йозкан се озова на близка позиция до вратата в една ситуация в наказателното поле, но вместо да реализира той би доста неточно и топката премина над напречната греда.

В 9-ата минута пък гостите стигнаха до попадение чрез Обамеянг, но то бе правилно отменено заради засада и така радостта на рурците бе секната доста бързо.

През следващите минути темпото на игра бе доста добро, но пък головите ситуации постепенно изчезнаха. В 26-ата минута гостите получиха сериозен удар, след като Пишчек се контузи и се наложи да бъде принудително заменен.

Две минути след това те получиха и втори жесток удар, след като Рудневс откри резултата в полза на Кьолн. Той засече с глава топката след центриране от фаул на Хектор и я прати в близкия ъгъл на Вейденфелер, като стражът на Дортмунд определено можеше да се намеси доста по-добре в ситуацията.

До почивката нямаше повече голове, но след нея Модест пропусна "златен" шанс от няколко метра в 48-ата минута, но от чудесна позиция не успя да се разпише.

През второто полувреме гостите опитаха всячески да стигнат поне до изравнителен гол, но като цяло играта не им никак спореше.

В 90-ата минута все пак  Ройс изравни, след като бе намерен от Рамос на точката на дузпата и реализира без проблеми. В последните секунди Йозкан извърши груб фаул и бе изгонен след втори жълт картон. Така домакините доиграха мача с човек по-малко.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x54wmb2" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x54wmb2_all-goals-highlights-hd-fc-koln-1-1-borussia-dortmund-10-12-2016_sport" target="_blank">All Goals &amp; Highlights HD - FC Koln 1-1...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/livescoreIn" target="_blank">livescoreIn</a></i>

Кьолн - Борусия Дортмунд 1:1
1:0 Рудневс 28
1;1 Ройс 90

Кьолн: Кеслер, Марвай, Олковски, Хектор, Сьоренсен, Хайнц, Хьокер, Йозкан, Модест, Рудневс (77 - Рауш), Осако

Борусия Дортмунд: Вейденфелер, Пишчек (27 - Бартра), Сократис (74 - Рамос), Шмелцер, Дурм, Гинтер, Кастро (53 - Роде) Вейгъл, Дембеле, Обамеянг, Ройс