Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке е предупредил сензацията РазенБалшопрт Лайпциг, че скоро Байерн Мюнхен ще започне да отмъква и техните играчи.

Това разкри изпълнителният директор на Лайпциг Оливер Минтцлаф дни преди съботното гостуване на Борусия в Бундеслигата. Вацке пък е дал пример с Марио Гьотце, Роберт Левандовски и Матс Хумелс, които избягаха от Дортмунд в посока Мюнхен в рамките на три години.

"Ние искаме да играем постоянно в евротурнирите и един ден да бъдем шампион на Германия. В спорт като футбола, където има големи инвестиции, искаш да печелиш всеки мач. А когато това ти се случва често, рано или късно ставаш шампион", коментира босът на "биковете".

"Нашата цел е това да се случи до 5-10 години. Ние започнахме с две победи след зимната пауза и сме добре подготвени за мача с Дортмунд. Искаме да си тръгнем с точки и от този двубой."

"Господин Вацке ми каза: "Сега ще ви се случи и на вас това, което стана с нас - Байерн ще започне да купува играчите ви". Аз му отговорих, че ако сумите са добри, аз нямам нищо против. Ние имаме няколко играчи с потенциала да бъдат национали на Германия", добави Минтцлаф.