Дармщадт - Борусия Дортмунд, мач от 20-ия кръг на германската Бундеслига, стадион "Йонатан Хаймес Щадион", днес от 16:30 часа българско време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайнденфелер

Защитници: Паслак, Сократис, Гинтер, Пишчек, Бартра, Парк, Дурм, Шмелцер

Халфове: Вайгл, Пулишич, Мерино, Гьотце, Дембеле, Кастро, Кагава, Мор

Нападатели: Обамеянг, Ройс, Исак, Шюрле

Контузени: Бендер, Сахин, Роде
 

Прогнозата на Gol.bg:

Борусия Дортмунд продължава преследването на лидерите в Бундеслигата с гостуване на последния Дармщадт. "Жълто-черните" имаха изтощителен мач за купата (Херта 4:3 след дузпи) през седмицата, но сега ги чака наглед доста по-лека задача срещу големия аутсайдер в първенството.

Треньорът Томас Тухел може да си позволи доста промени в титулярния състав за този мач, още повече че във вторник предстои гостуване на Бенфика в Шампионската лига.

Самият Тухел призна, че петима играчи имат болежки от мача с Херта и не е сигурно, че ще вземат участие днес. Това са Ройс, Дембеле, Гинтер, Шмелцер и Пишчек. Иначе аут заради травми са Бендер, Сахин и Роде. За домакините контузени са Олийник, Плате.

Макар и в твърде малко мачове по между им, Дортмунд има предимство, сочи статистиката. От общо 7 двубоя "жълто-черните" имат 4 победи, 2 равни и само една загуба. В първата среща от сезона Борусия размаза съперника с 6:0.

В момента Дармщадт е в отчайваща форма и се е запътил със страшна сила към Втора Бунделига. Домакините са записали 10 загуби в последните си 11 мача, а в 6 от 7 мача насам пък нямат вкаран гол.

Разликата в класите е сериозна, а Дортмунд няма как да подценят мача, предвид изоставането от лидерите в класирането. На хоризонта е победа с минимум два гола за Борусия.

Резултат: 0:2