Борусия Дортмунд - Инголщадт, среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Сократис, Бартра, Гинтер, Шмелцер, Пишчек, Паслак, Дурм, Парк
Полузащитници: Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Герейро, Мор, Шахин, Мерино
Нападатели: Шюрле, Обамеянг, Исак
Контузени: Бендер, Роде, Ройс
Извън групата: Гьотце
Наказан: Дембеле
Под въпрос: Вайгъл, Кагава, Обамеянг

 

Прогноза на Gol.bg:

Борусия все още няма домакинско поражение в Бундеслигата под ръководството на Томас Тухел, намирайки се в серия от 32 поредни шампионатни срещи без поражение на своя стадион. По-дълги серии са правили само Байерн (на три пъти), Вердер Бремен и Хамбургер.

"Малките" баварците на треньора Майк Валпургис навлязоха в лоша серия от три мача без победа (само една спечелена точка) и са на седем пункта от спасителния бряг.

Дортмунд определено показва различни лица в домакинствата и гостуванията си. Загубата с 1:2 от Херта в Берлин миналата седмица беше под №5 този сезон, а за сравнение през цялата изминала кампания вицешампионите паднаха едва четири пъти.

"Жълто-черните" нямат загубен домакински мач в петък вечер от 2004 година насам (0:1 в дербито срещу Шалке), записвайки 16 победи и седем равенства пред своите фенове.

Голмайсторът на първенството към момента Пиер-Емерик Обамеянг е вкарал почти толкова (22) голове, колкото целия отбор на Инголщадт - 23. В три мача срещу този опонент той има четири попадения. 

С Инголщадт обаче трябва да се внимава, защото това не е типичният кандидат за изпадане. Отборът се стреми да играе футбол и да се надиграва с противника си, правейки това и срещу Байерн насред Мюнхен. Това е най-фаулираният отбор в елита (405 нарушения), следван от Дортмунд с 396 фаула.

Пресе есента Борусия се докопа до равенство 3:3 с гол на Кристиан Пулишич в 91-ата минута, но в останалите си два официални мача срещу този противник записа победи. Гостите вкарват средно едва веднъж на 14 шута и по този показател са най-слабият отбор в първенството.

Осман Дембеле е наказан заради натрупани жълти картони, а без него в титулярния състав рурци печелят едва по 1.2 точки на мач. Когато 19-годишният французин започва от самото начало, отборът е спечелил средно по 2.1 точки на мач.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Инголщадт 3:1