Въпреки различията между треньора Томас Тухел и изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке, германският вицешампион Борусия Дортмунд достигна непознат от 15 години финансов пик.

В момента акциите на клуба на борсата се търгуват над 6 евро - бариера, която за последно е преминавана през месец март 2002 година. В петък акциите на клуба достигнаха 6.07 евро, а днес вървят дори за 6.10 евро. Според борсови експерти може да се очаква още по-голямо покачване в близките седмици.

Борусия Дортмунд е единственият германски клуб, който има акции на борсата. През октомври 2000 година беше постигнат и рекордът от 11 евро за акция, но постепенно се стигна до логичния спад в цената.

В трудния за клуба период 2008-2010 година една акции струваше дори по-малко от 1 евро. Възходът започна през 2011 година, откакто Борусия работи всеки сезон на по-висока печалба. През последните години клубът постоянно чупи собствения си рекорд по отношениe на генерираните приходи.

Както е известно, цената на акциите на Борусия Дортмунд е в основата и на терористичната атака от миналия месец срещу клубния автобус. Задържаният за атентата Сергей В. е купил 15 000 акции за 78 000 евро и е очаквал скок в стойността им при голяма трагедия с отбора.