Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце говори пред официалния сайт на Бундеслигата преди утрешното голямо дерби с Байерн Мюнхен.

"Най-значимия ми спомен от мачовете между Дортмунд и Байерн? Навярно голът ми на стадион "Алианц Арена", който вкарах след изпълнение на корнер, това беше първият ми гол. Не си спомням кога точно беше (смее се). Времето лети. Но това определено беше незабравим момент", коментира Марио, който игра три сезона за баварския колос.

"Преди дербито винаги има вълнение. Всеки играч усеща важността да мача, когато излезе да загрява, а и преди това докато пътуваме в автобуса към стадиона. Всеки е наясно, че това особен мач."

"Байерн притежава огромни качества и сега отново е на върха. Тяхната индивидуална класа в Германия и изключителна. И затова е трудно да ги победиш. Ние трябва да сме концентрирани в решаващите моменти. В тези мачове не се нуждаеш от допълнителна мотивация."

"Човек узрява с времето, ние трупаме опит като футболисти. Аз съм играл много до момента и спечелих доста трофеи, но имам потенциал да бъда още по-добър. Най-добре се чувствам като осмица на терена, използвайки свободните пространства. Така мога да давам такт в играта ни", добави Гьотце.