Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес е на мнение, че Мичи Батшуай винаги е бил готов да играе като титуляр за Челси, но не е получил своя шанс. 

Наставникът е на мнение, че един от неговите футболисти в националния отбор най-после е намерил подходящата за себе си среда в редиците на Борусия Дортмунд, където играе като преотстъпен до лятото.

"Да играеш на световно първенство е уникално събитие в кариерата на всеки футболист и за да бъдеш в състава, трябва да се представяш на добро ниво в клуба си", започна Мартинес пред talkSPORT.

"За Мичи Батшуай не ставаше дума да остане във Висшата лига, а да си намери клуб, където да има важна роля и да усеща, че има влияние на терена. Той винаги беше готов в Челси, но конкуренцията за деветката там е много голяма."

"Мичи отиде в Борусия Дортмунд и като нападател се нуждаеш от първия си гол много бързо, а той се разписа дори два пъти в дебюта си. Вижда се, че е щастлив и свободен. Понякога един зимен трансфер ти дава това. Мичи получи много добра възможност да бъде на световното заради средата, която си намери в Дортмунд", добави специалистът.