Легендата на Борусия Дортмунд Матиас Замер е на мнение, че асът на вестфалци Марко Ройс заслужава по-голямо уважение от двете суперзвезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо заради волята си да се завръща след всяка тежка контузия.

Германският национал пропусна Мондиал 2014 и Евро 2016 заради скъсани връзки на глезена и болезнена контузия в аддукторите, а за капак не игра през почти целия настоящ сезон заради скъсани коленни връзки.

Завръщането на Марко обаче е ударно - той се разписа в два поредни кръга в Бундеслигата веднага след включването си в игра и подаде за важния изравнителен гол срещу Аталанта, който класира Борусия на 1/8-финал в Лига Европа.

"Ройс е модел за подражание за мнозина, защото е биткаджия. Изпитвам огромен респект към него заради ситуациите, в които беше изпаднал и заради начина, по който се пребори с тях", започна Замер пред списание "Кикер".

"Меси и Роналдо поддържат изумително ниво в последната декада, благодарение на дадените от Бог качества, но те имаха много по-малко травми. Случките с Марко са уроци за живота. Не се предава, продължава напред и оцелява в трудните фази. Той показва мотивация в професията", добави носителят на Златната топка за 1996 година.