Голямата звезда на Борусия Дортмунд Марко Ройс сложи край на спекулациите и удължи своя договор с клуба до лятото на 2023 година. Доскорошният контракт на техничаря изтичаше в края на следващия сезон.

Ройс играе за "жълто-черните" от лятото на 2012 година, когато напусна Борусия Мьонхенгладбах. Миналата пролет той спечели първи трофей с вестфалци, завоювайки купата на Германия.

Въпреки сериозния интерес към него от куп европейски грандове, германският национал реши да остане верен на клуба и практически отказа мераклиите за подписа му с новия договор.

"От 2012 година насам нося екипа на Борусия Дортмунд. Горд съм и много щастлив, че ще продължавам да нося фланелката. Дортмунд е моят дом, това е моят клуб! От дете мечтая да нося жълто-черната фланелка. И с подписа си сега искам да поставя знак за бъдещето. С новия договор искам да изразя своята благодарност към нашите фантастични фенове, които винаги са ме подкрепяли. Ханс-Йоахим Вацке и Михаел Цорк винаги са ме подкрепяли и в трудни за мен времена, в които лекувах контузии. Това със сигурност оказа влияние за решението ми. Благодаря на агента си Дирк Хебел, на приятелката си и на семейството си. Всички те ми даваха сили да продължа", коментира Ройс.

Галерия

"Много се радваме, че имаме удоволствието да обявим преподписването с Марко. Много сме му благодарни, защото най-добрите клубове в света не спираха да излизат с оферти за него през годините. Но той взе решение да преподпише дългосрочно. Този играч показва, че се идентифицира с клуба и това ни прави много горди", каза изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке.

Спортният директор Михаел Цорк добави: "Марко прави всеки отбор по-добър. Той е човек за важните моменти и за важните голове. Той е знамето на нашата атака и лицето на клуба ни".

От 2012 година насам Ройс е участвал пряко във вкарването на 101 гола за Борусия в Бундеслигата, а във всички турнири самият той е вкарал 92 попадения. Цели 39 пъти е откривал резултата.