Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке разкритикува колегата си от Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заради изразеното мнение за правилото "50+1", което не позволява на богати инвеститори да поемат пълен контрол над германските клубове.

Както е известно, баварският колос беше един от четирите клуба, които гласуваха против статуквото на срещата във Франкфурт, а Кале смята, че запазването на сегашните правила отслабва германците на европейската сцена.

"Не знам кое трябва да е толкова лошо на демократичния избор. Не трябва да внимаваме да не се стигне до разделение в Бундеслигата, както се случи в германското общество", размаха пръст Вацке пред вестник Welt.

"Ние имаме 153 000 членове и аз зная, че повечето от тях искат правилото да остане. И нима ние трябва да гласуваме през тяхната глава за премахването му? Тогава ще ни се завие свят. За по-голяма част от инвеститорите няма фенове, те гледат на тях като на клиенти. Затова се боя от идеологическото разделение в германския футбол."

"Опитах се да разбера аргументацията на господин Румениге в телефонен разговор с него. И все още не съм напълно наясно с позицията му. Чрез премахването на правилото той иска да направи Бундеслигата по-равностойна. Но до момента не бях останал с усещането, че в Байерн им пука за конкурентоспособността в Бундеслигата", допълни Вацке.