Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна, че би върнал с най-голямо удоволствие в отбора играчите на Байерн Мюнхен Матс Хумелс и Роберт Левандовски.

Както е известно, Хумелс беше дълго време стълб в отбраната на Борусия и капитан на отбора, а полякът нижеше гол след гол с жълто-черната фланелка.

"Един такъв път винаги е труден, защото когато даден футболист преминава в Дортмунд или друг клуб от Байерн, това обикновено означава, че нещата за него при баварците не са се развили оптимално", коментира Вацке пред "Билд".

"Ако нещата за един играч функционират добре в Байерн, той едва ли ще дойде при нас. Трябва да го признаем. Трансфер от Байерн в друг германски клуб е признание за поражение от играча."

"Смятам, че новият ни треньор Лусиен Фавре ще се опита да помогне на Марио Гьотце. Останалото трябва да го направи футболистът. При него не става дума само за желание. Той е голям професионалист и прави всичко по силите си."

"И въпреки това оставаш с усещането, че нещо липсва. Но това може да се реши при работата с треньора. Ще видим дали ще се получи. Марио е умно момче и сега му предстои един решителен сезон. В близко бъдеще си пожелавам Борусия отново да спечели титлата", добави Вацке.