Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке призна, че веднага би платил 100 милиона евро за снайпериста на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който направи име при "жълто-черните".

"В атака все още имаме свободно място. Роберт познава първенството, клуба и ние знаем, че той ще започне да функционира веднага. Малко играчи могат да ти дадат такава сигурност. За такъв играч съм готов да платя 100 милиона евро. Но негов трансфер няма как да се реализира, защото Роберт няма да се върне в Дортмунд, а Байерн изобщо не иска да го продава", коментира Вацке пред "Шпорт Билд".

"Трябва да се абстрахираме от трансферните суми и да анализираме играча преди да му дадем дадена стойност. Ако сега инвестирам 100 милиона евро в играч, който е над 30 години, тогава губя тези пари. Защото не можеш да продадеш този футболист след време. Ще дам пример с Килиан Мбапе - ако можех да го взема срещу 100 милиона евро, щях да ги платя веднага. Защото вероятността да си "избия" парите след време е много голяма."

"Можем в даден момент да платим 100 милиона евро за футболист, когото искаме на всяка цена и сме сигурни на 1000% в неговите качества. Но ще бъда откровен - предпочитам сами да изградим една звезда, вместо да купуваме готови футболисти", добави босът.