Борусия Дортмунд чукна с 4:0 Атлетико Мадрид в Германия и записа трета поредна победа в група "А" на Шампионската лига.

Така "жълто-черните" са с пълен актив от 9 точки, на второ място са испанците с шест, на последните две места са Брюж и Монако с по една точка.

Головете за Борусия забиха Аксел Витсел (38), Рафаел Герейро (73), Санчо (84) и Рафаел Герейро (89).

Като цяло срещата предложи страхотен футбол, с множество положения и пред двете врати, четири гола и в крайна сметка заслужена победа за домакините, които се възползваха максимално добре от шансовете си.

Гостите загубиха, но също заслужават добри думи. Атлетико просто направи много пропуски, което се оказа решаващо за това разгромно поражение. В крайна сметка и двата отбора са в отлични изходни позиции за продължаване напред в турнира. 


Гостите от Мадрид започнаха по-добре мача и още в началото натиснаха домакините. В 3-ата минута се стигна до чиста положение за Атлетико, но съдията Антъни Тейлър правилно свири засада.

Малко по-късно Антоан Гризман получи топката пред вратата на Дортмунд, направи залъгващи финтове и стреля остро, но топката бе блокирана от защитник на домакините.

Тези положения стреснаха германците и те правилно изнесоха играта в по-предни позиции. В 16-ата минута Ашраф Хакими се освободи на чиста позиция и стреля, но неточно.

Последва и шут на Аксел Витсел, но Ян Облак без проблеми спаси. След половин час игра Дортмунд можеше да вкара, но Кристиан Пулишич стреля до гредата.

Отговорът на гостите бе положение пред Антоан Гризман, но и той не намери мрежата. Така се стигна до 38-ата минута, когато Ашраф Хакими намери Аксел Витцел и той вкара за 1:0. В края на полувремето домакините можеха да вкарат и второ попадение, но Марко Ройс спаси. 

Втората част започна силно за испанците, които профукаха последователно две сериозни положения чрез Саул Нигес и Хуанфран. Атлетико продължи да натиска и да търси изравняването, но в 56-ата минута отново Саул Нигес нямаше шанс пред вратата на Дортмунд.

Това бяха силните минути на Атлетико, но гостите така и не успяваха да отбележат. След час игра с пропуск се отчете и Диего Коста. Испанците натискаха, създаваха положения, но с лека ръка ги пропускаха и не успяваха да изравнят. В 63-ата минута и Саул Нигес с глава прати топката в аут.

Десет минути по-късно Дортмунд наказа многобройните пропуски на испанците и за втори път опъна гостите. Тогава Ашраф Хакими асистира на Рафаел Герейро, който опъна мрежата за 2:0. Атлетико се опита веднага да върне един гол, но Гризман за пореден път не успя да вкара.

В 84-ата минута Дортмунд нанесе трети звучен шамар на гостите си. Тогава Ашраф Хакими намери Санчо и той вкара за 3:0. Това обаче не бе всичко и малко по-късно домакините забиха ново попадение дело на Рафаел Герейро. Така Борусия си взе заслужена победа и гледа смело към следващата фаза на надпреварата.

Борусия Дортмунд - Атлетико Мадрид 4:0

Голмайстори: 

1:0 Аксел Витсел (38)
2:0 Рафаел Герейро (73)
3:0 Санчо (84)
4:0 Рафаел Герейро (89)

Борусия Дортмунд: РОМАН БУРКИ, ЛУКАШ ПИШЧЕК, ДАН АКСЕЛ, АБДУ ДИАЛО, АШРАФ ХАКИМИ, АКСЕЛ ВИТСЕЛ, ТОМАС ДИЛЕЙНИ, КРИСТИАН ПУЛИШИЧ, МАРКО РОЙС, ЯКОБ ЛАРСЕН, МАРИО ГЬОЦЕ

Атлетико Мадрид: ЯН ОБЛАК, ХУАНФРАН, ДИЕГО ГОДИН, ЛУКАС ЕРНАНДЕС, ФИЛИПЕ ЛУИС, ТОМАС ЛЕМАР, САУЛ НИГЕС, КОКЕ, ТОМАС, ДИЕГО КОСТА, АНТОАН ГРИЗМАН