Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обясни в кое отношение "жълто-черните" превъзхождат хегемона през последните сезони Байерн Мюнхен.

Вестфалци станаха зимен първенец в Бундеслигата, завършвайки първия дял от сезона с шест точки повече от втория Байерн, където вече се говори за закъсняла смяна на поколенията.

"Разбира се, че ние сме с крачка напред по отношение подмладяването на състава. Но когато доминираш в първенството в продължение на шест години е нормално да имаш доверие на настоящия си състав, защото той ти носи успех", коментира Вацке пред Евроспорт.

"Ние имаме доста играчи с голям потенциал. Санчо, Пулишич, Хакими или пък Загаду са играчи между 18 и 20 години, а още не са достигнали максимума на своето развитие."

"Не считам, че Байерн се нуждае от някакви драстични промени в редиците си, защото те спечелиха титлата шест поредни години и често бяха на полуфинал в Шампионската лига."

"Те имаха една кратка слаба фаза и навярно отборът им не е на нивото отпреди две години. Ние гледаме себе си. Нашият най-голям проблем в момента е, че сме много стабилни, отколкото сме си мечтали", добави шефът на Борусия.