Преквалифицираният от халф в централен бранител Юлиан Вайгъл се е молил на ръководството на клуба да го продаде на ПСЖ, воден от човека, който го наложи в големия футбол - Томас Тухел.

"Летящият германец" играе за вестфалци от лятото на 2015 година и именно под ръководството на Тухел се превърна в твърд титуляр и цел на водещите европейски клубове. След идването на Люсиен Фавре миналото лято обаче Юлиан пропадна до резерва и недоволстваше от малкото игрови минути, които получава.

Той е едва четвърти избор за средата на терена след Аксел Витсел, Томас Дилейни и Махмуд Дахуд и затова искаше незабавен зимен трансфер. Босовете на Борусия вече заявиха на няколко пъти, че няма да се разделят с основни футболисти, защото искат да постигнат целите си. И слънцето изгря за халфа, който по спешност беше пуснат в отбрана заради травмите на Мануел Аканджи и Дан-Аксел Загаду.

"Започнах да се замислям за бъдещето си, когато разбрах за интереса на ПСЖ към мен. Исках да подобря положението си. И не е тайна, че нещата между мен и Томас Тухел се получават доста добре. Споделих мислите си с ръководството на Борусия, но те ми казаха, че няма да ме пуснат сега. Трябваше да го приема. Сега съм изцяло концентриран върху работата, за да може Борусия да постигне успехи. Чувствам се по-добре, отколкото през есента", каза Вайгъл пред "Шпорт Билд".