Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс прави най-силния сезон в кариерата си. Никога досега той не е имал цели 13 гола на сметката си след първите 20 кръга. 

Въпреки това асът на лидера в Бундеслигата се разкритикува публично заради свой пропуск преди изравнителния гол на Лука Йович.

В официалната страница на "жълто-черните" в интернет извадиха интересни данни след равенството 1:1 с Айнтрахт във Франкфурт вчера. 

"Орлите" са играли с топката в 42% от времето след почивката и са разчитали предимно на контри, но пък за сметка на това са постигнали много висок процент точни пасове. 

В първите пет минути от мача ударите са били 3:0 за франкфуртци, но от 10-ата до 29-ата минута Борусия прави пълен обрат с 6:0 изстрела. От 30-ата минута до почивката Айнтрахт отново взима превес с 5:0 удара.

Едва за пети път този сезон Борусия загуби точки, но въпреки това има втората най-добра статистика в историята си след първите 20 кръга. 

Друг любопитен момент е, че едва за втори път този сезон Дортмунд губи точки след откриване на резултата, като това се случва на отбора за първи път при гостуване. 

Куриозното е, че най-успешният играч на домакините с 64% спечелени единоборства е бил футболистът на вестфалци Себастиан Роде, който е под наем при "орлите". Той е пробягал най-голяма дистанция (12.8 км) сред всички играчи на терена.