Борусия Дортмунд развали стопроцентовата си серия през 2019 година, но не загуби тежкото гостуване на Айнтрахт Франкфурт - 1:1. Марко Ройс бе дал аванс на гостите в 22-та минута, а голмайсторът на Бундеслигата Лука Йович изравни в 36-та. 

Равенството бе добре дошло за вестфалци, след като Байерн Мюнхен загуби с 1:3 гостуването си на Байер Леверкузен. Така след 20 изиграни кръга Борусия е на върха в класирането, вече с преднина от 7 точки пред хегемона в Германия. “Жълто-черните” имат 49, докато баварците са с 42. Айнтрахт е на 5-та позиция с 32, вече на цели 5 зад 4-тия Лайпциг. 

Двубоят във Франкфурт започна с открита игра, като гостите първи имаха шанс да поведат. В 12-та минута Пако Алкасер получи хубаво подаване в наказателното поле и стреля без забавяне, но Кевин Трап успя да избие с крак. 

Санчо и Пишчек действаха опасно в тези минути, но голът за Дортмунд бе изработен от Рафаел Гереро. Португалецът проби по лявото крило, навърза трима защитници на домакините в наказателното поле и подаде на Марко Ройс, който отблизо направи 1:0. 

Малко след това Ройс можеше и да удвои. В 26-та минута лидерът на “жълто-черните” изпрати топовен изстрел, но за негово нещастие топката се отклони от напречната греда. 

Постепенно домакините поеха инициативата, а Анте Ребич пропусна две ситуации да изравни. Все пак в 36-та минута Лука Йович го направи. Сърбинът вкара дежурното си попадение в Бундеслигата, след като получи добро центриране от лявото крило и от сложна ситуация успя да я отклони във вратата на Бюрки.

До края на първата част двата тима продължиха с атакуващия футбол, но нови голове не паднаха. Втората част започна също толкова интересно, но Хакими и Алкасер нямаха късмет пред вратата на Айнтрахт, докато Йович и Дани да Косто не реагираха добре при добри ситуации на отсрещния край. 

В 57-та минута Ребич отново бе изведен на стрелкова позиция, но Бюрки успя да избие в ъглов удар. Десет минути по-късно Алкасер също се отчете с голям пропуск, след като бе изведен сам срещу Кевин Трап, който не позволи топката да влезе във вратата му за втори път. 

Испанецът пробва да се разпише и от свободен удар в 85-та минута, когато изпълни прецизно, но топката мина на сантиметри от горната греда. 

Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 1:1 

0:1 Марко Ройс 22'

1:1 Лука Йович 36'

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Н’Дика, Хасебе, Хинтергерер, Да Коста, Фернандес, Роде, Костич, Йович (56 - Гачинович), Ребич, Алер

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хакими, Диало, Вайгъл, Пишчек, Дилейни, Витсел, Гереро (78 - Ларсен), Ройс, Санчо (65 - Пулишич), Алкасер (86 - Гьотце)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5THybSy56l0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>