Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо се похвали, че интересът към него е бил огромен още преди да напусне Манчестър сити през лятото на 2017 година.

Англичанинът е истинска сензация в Бундеслигата и е най-добрият подавач с девет асистенции, колкото има и Джошуа Кимих от Байерн.

"Защо избрах Дортмунд? Защото младите играчи получават възможности за изява тук. Трябва да благодаря на Борусия, защото е невиждано отбор с подкрепа от 80 000 хиляди души у дома да вярва толкова много в младоците като мен", заяви Санчо пред списание FourFourTwo.

"Направо е лудост колко много отбори ме искаха. Това показва колко добре се справяш, но аз винаги съм знаел, че Дортмунд е точното място за мен. Разбира се, рискът беше голям, защото нямах гарантирано титулярно място. Трябваше да се докажа, че съм достатъчно добър и във форма."

"Имаше и хора, които не бяха сигурни дали изборът ми е правилен, но аз усетих, че това е пътят за мен. Обичам да опитвам нови неща. Не съм мислил за варианта нещата да не се получат."

"Всеки казва, че през 2018 година съм експлодирал. Точно така го усещам и аз. Това е най-добрата година в живота ми. Ако ми бяхте казали преди 12 месеца, че сега ще се говори толкова много за мен, щях да ви обявя за луди", допълни техничарят.