Само допреди десетина дни животът за Борусия Дортмунд изглеждаше повече от прекрасен. После капитанът Марко Ройс се контузи и всичко рухна.

Вестфалци отпаднаха от Вердер Бремен зва Купата на Германия на своя стадион, където дни по-късно врътнаха горчиво 3:3 с Хофенхайм за първенство, след като водеха с три чисти гола четвърт час преди края.

В сряда "жълто-черните" бяха пометени с 3:0 от Тотнъм в Шампионската лига и практически отпаднаха от надпреварата. Днес шампионът Байерн Мюнхен може да се доближи само на две точки зад рурци в Бундеслигата и да ги постави под огромен натиск.

Наличието на проблеми кара шефовете да търсят и причини. И сред тях е.. посещение при фризьор... Вестник "Билд" разкрива, че вечерта преди мача с Тотнъм няколко играчи са посетили коафьора Шелдън Едуардс, който е оправил прическите им. Споменават се имената на Аксел Витсел, Рафаел Герейро, Дан-Аксел Загаду, Абду Диало и Якоб Бруун Ларсен.

"Подстригването само по себе си не може да повлияе върху играта на отбора. Причините за поражението са спортно-технически и ние трябва да ги анализираме. Но тази загуба влияе негативно върху факта, че те са посетили фризьор преди мача. Затова Михаел Цорк и Себастиан Кел ще говорят с играчите", заяви босът Ханс-Йоахим Вацке.

Реакцията на спортния директор Цорк беше красноречива: "Поколението днес е различно и играчите се подготвят за мачовете по различен начин от това, което правехме Матиас Замер, аз и останалите футболисти преди. Но въпреки това нещо подобно не трябва да се случва и ние ще се погрижим за това".

Оказва се, че шефовете са били ядосани от факта, че никой не ги е информирал за посещението на известния фризьор. Който всъщност се оказа гост на някои футболисти и преди зрелищната победа с 4:0 над Атлетико Мадрид в групите на турнира.

Но тогава нещата вървяха прекрасно, докато сега проблемите валят един след друг. И вече се търси изкупителна жертва.