Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк заяви, че Байерн Мюнхен остава фаворит №1 за титлата в Бундеслигата, въпреки аванса от две точки на рурци.

В събота шампионите приемат лидера в таблицата на своя стадион "Алианц Арена" в една от най-горещите издания на Der Klassiker за последните сезони.

"Байерн си остава явният фаворит за титлата, както досега. Ако ние станем шампиони това ще бъде една огромна сензация. Ние направихме нов старт миналото лято, но с оглед икономическите възможности на двата клуба, Байерн си остава фаворит №1 за салатиерата", каза Цорк пред списание "Кикер".

"Не само ние се гордеем от развитието на настоящия сезон, но и неутралните фенове. Те могат да бъдат доволни, че има напрежение в края на сезона. Ще направим всичко възможно, за да изпълним целта си, но ще бъде изключително трудно. Искаме да използваме шанса, който ни се открива."

"Дори да спечелим в събота борбата няма да е приключила. Изпитвам голям респект към следващите задачи. Знаем къде загубихме точки - срещу слаби на хартия противници", допълни Цорк.