Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс изрази мнение, че вестфалци са били близо до сребърната салатиера, която обаче е била загубена доста преди края на сезона в събота. 

Както е известно, Байерн Мюнхен стопи голям пасив и в крайна сметка триумфира със седма поредна титла на Германия в събота.

"Все още сме разочаровани, защото преди мача с Гладбах се надявахме, че можем да станем шампиони. Справихме се добре и получавахме информация за мача в Мюнхен, но ние не загубихме титлата в последния кръг, а няколко седмици назад, когато загубихме важни точки", започна Марко.

"Оставаме с усещането, че през този сезон можехме да постигнем повече. Но аз не смятам, че беше лесно. Всички отбори имат страхотни качества, които видяхме през пролетта. Беше много трудно и аз поздравявам отбора за свършената работа."

"Борусия Дортмунд направиха невероятно развитие в правилната посока. Ние имахме нужда от няколко седмици на старта на сезона, за да се запознаем с изискванията на треньора, но след това заиграхме много добре."

"Не успяхме да постигнем най-големия успех, но ние вървим в правилната посока. Целта ни беше титлата, но като цяло съм доволен от сезона ни", добави Ройс.