Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце изля душата си и върна лентата назад, обръщайки внимание на трансфера си в Байерн Мюнхен през 2013 година и на световното първенство в Бразилия година по-късно, когато стана герой за Маншафта с победния гол на финала срещу Аржентина.

"Ако правя анализ за своята кариера от това, което се пише за мен по медиите, тогава аз съм Юда; герой; разочарование; излишен за футбола. И всичко това само за период от четири години", сподели Гьотце пред Players Tribune.

"Най-красивият момент е голът ми на финала на световното през 2014 година срещу Аржентина. Моят гол ще се гледа и след 100 години. Преди финала обаче бях подтиснат, защото не бях основен играч и не очаквах да вляза на терена."

Марио беше пуснат от селекционера Йоахим Льов в 88-ата минута като смяна. Специалистът го надъхал с думите "Покажи на света, че си по-добър от Меси".

"Честно казано не чух добре думите му. Когато той повтори репликата на пресконференцията след мача, това се превърна в една голяма история. И без това напрежението върху мен беше огромно в Байерн. И това сравнение с Меси не се оказа най-доброто за мен, защото тогава бях само на 22 години."

"През 2013 година реших да премина в Байерн, но нямах представа какво ме очаква. Не бях обърнал внимание на последиците. Няколко седмици след трансфера пред вратата ми още имаше полиция, която ме защитаваше."

"Аз успях да се справя, но по-младият ми брат беше на 14 години и ставаше обект на обиди в училище. Псували са майка ни. Заплашваха семейството ни в интернет. Аз се махнах от Дортмунд през лятото, но семейството ми остана да живее там. Това беше най-тежкият период в живота ни. Трудно е да кажа, че преминаването ми в Байерн е било грешка, защото научих страшно много за футбола от Пеп Гуардиола."

"Никога няма да забравя моментът, в който се видях с Юрген Клоп през лятото в Дюселдорф. Той отиваше при специалист за присаждане на коса. Не съм срещал друг толкова естествено забавен треньор. Присаждането на косата му беше голяма новина в Германия, но той се майтапеше с това. Смееше се и ми казваше колко готин ще стане. Тръгна, обърна се и ми каза да не се притеснявам, защото ще запази номера на специалиста, за да мога и аз да направя същото след години", завърши Гьотце.