Легендата на Борусия Дортмунд Юрген Колер е на мнение, че вестфалци няма да имат скоро толкова добра възможност да детронират Байерн Мюнхен, както през миналия сезон.

Тази вечер двата тима излизат в спор за Суперкупата на Германия и домакините от Дортмунд искат да дадат ясен сигнал, че са готови да прекратят 7-годишната доминация на баварците.

"През миналия сезон Борусия имаше преднина от девет точки пред Байерн. Това означава, че в дълъг период от сезона Борусия беше стабилен и в дефанзивен план, показвайки много високо ниво. Отборът няма да получи по-лесна възможност от тази, но те не успяха да се възползват и от тази преднина", заяви Колер пред "Абендцайтунг".

"Смятам, че Байерн направи добра сделка с продажбата на Матс Хумелс в Дортмунд, защото взе добри пари за един 30-годишен футболист, който така и не достигна нивото си от световното през 2014 година. Аз съм скептик за играчи, които се връщат в бившите си клубове. Трудно е изобщо да достигнат близо до предишното ниво."

"Очакванията към Хумелс в Дортмунд са големи, той спечели титлите през 2011 и 2012 с отбора. Във футбола има достатъчно примери, че едно завръщане не е успешно. Вижте случая с Марио Гьотце", добави Колер.