Вицешампионът в Бундеслигата Борусия Дортмунд тръгва с големи амбиции през новия сезон, защото ръководители и футболисти на тима директно заявиха, че вече искат сребърната салатиера на всяка цена.

"Жълто-черните" обаче трябва да внимават в мача си срещу Аугсбург в събота, защото са клубът с най-много загуби на старта на сезона в Бундеслигата.  Дортмунд е загубил цели 22 мача при откриване на сезона. Втори в негативната класация с 21 поражения е вечният враг на Борусия - Шалке.

Намиращият се на второ място в таблицата след първия кръг също трябва да внимава, защото в исторически план тази позиция носи огромна радост и огромна тъга. Вторият в таблицата след първия уикенд е изпадал цели седем пъти. Интересното е, че точно толкова са и случаите, в които се е стигало и до краен триумф в шампионата.

Най-пресният пример обаче е положителен, защото през миналия сезон Байерн беше втори след първия кръг и дълго време изоставаше от Борусия Дортмунд, но в края триумфира в първенството за седма поредна година.